Gdje se nalazite:   Početna Stručni članci

Stručni članci

drogerija.hr vam u suradnji s priznatim specijalistima i aktivistima iz raznih područja donose zanimljive informacije i novosti. Provjerite sami...

21.05.2012

Čokolada

Namirnica za kojom najčešće posežemo u trenucima kada želimo vratiti dobro raspoloženje, neodoljiva poslastica većini, a koliko znamo o njoj?

Info

23.04.2012

Urinarna infekcija i Escherichia Coli

Uropatogena E. coli smatra se odgovornom za čak 90% infekcija urinarnog trakta. U većini slučajeva fekalna bakterija izaziva upalu - cistis.

Info

09.03.2012

Zeleni čaj

Blagotvorno djeluje na zdravlje ljudi tako što smanjuje rizik bolesti srca i krvnih žila, opasnost od tumora, djeluje protuupalno ili se koristi kao stimulans budući da sadrži kofein.

Info

25.03.2011

Glikemijski indeks

Glikemijski indeks je mjera koja označava brzinu i intenzitet povišenja razine glukoze u krvi nakon konzumiranja određene hrane. Glikemijski indeks (GI) pokazuje koliko brzo različiti ugljikohidrati podižu razinu glukoze u krvi, redajući hranu od 0 do 100.

Info

03.01.2011

Mršavljenje za početnike

Namjera ovog članka je upoznati vas sa osnovama potrebnim za zdravo mršavljenje i klasičnim zabludama koje pri tome ne biste smjeli činiti.

Info

24.12.2010

Zelena glina

Zelena glina djeluje protuupalno, antibakterijski, čisti organizam od toksina, a ako se stavlja direktno na ranu pomaže u bržem zarastanju te štiti od  sekundarne infekcije.

Info

14.06.2010

Makrobiotika

Makrobiotika je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti, koja podrazumijeva međusobnu vezu prehrane, životnog stila i okoliša.

Info

14.05.2010

Vegetarijanstvo i zdravlje

Vegetarijanstvo kao životni stil čest je odabir u današnje vrijeme kada se čovjek ponovno vraća osluškivanju svog organizma i želji da sam spriječi razvoj nekih bolesti.

Info

27.10.2009

Menopauza

Žene doživljavaju menopauzu na različite načine,  od nekoliko slabijih simptoma do ozbiljnih poteškoća kod ispunjavanja svakodnevnih aktivnosti.

Info

1 2