ZOOM OFF ®

Percipirane kao male napasti koje nas bocnu i ostave sa osjećajem svrbeža, komarci su sveprisutni diljem naše zemlje, i na kopnu i u priobalju, a vlažna i topla klima im pogoduje da se pojave rano i traju sve duže u jesen. Ipak, iako u Europi nismo takvog dojma, komarci su velika javnozdravstvena opasnost, a klimatske promjene nose prijetnju da se takve bolesti iz suptropskog pojasa mogu početi širiti i puno sjevernije.

Učinkovitost ikaridina

Zoom off® nova je generacija repelenta za komarce, ali i krpelje, obade i druge insekte koji u sastavu ima 20 % ikaridina. Ikaridin je tvar s repelentinim svojstvima koja je sintetizirana još 1980. i učinkovito i dugotrajno odbija komarce, krpelje, obade i druge insekte. Koncentracija od 20 % učinkovita je u odbijanju komaraca i krpelja 12, pa čak i do 14 sati od nanošenja. Usporedno, drugi  repelenti nude kraću zaštitu protiv komaraca, a protiv krpelja značajno kraću1

Siguran za upotrebu

Zoom off ® je repelent u spreju sa 20 % ikaridina i aloe verom. Uz odlična svojstva odbijanja insekata siguran je za upotrebu kod trudnica i djece od 2 godine. Ne izaziva iritacije niti uzrokuje preosjetljivost kože, a siguran je i za okoliš.  Brzo se upija i obogaćen je aloe verom kako bi koži pružio dodatnu njegu.

S obzirom na dugotrajno zaštitu i dobro ponašanje ikaridina pri višim temperaturama i vlažnoj okolini prikladan je i za sportaše, izletnike i duža putovanja. Zoom off® ne ostavlja tragove na odjeći i ne nagriza predmete od plastike i sintetike.

 

ZOOM OFF® za učinkovitu i sigurnu zaštitu cijele obitelji od komaraca, krpelja i drugih napasnika možete pronaću u ljekarnama ili na www.drogerija.hr po cijeni od 49,00 kn.

 

1 Naucke, T. J. et al. Field evaluation of the efficacy of proprietary repellent formulations with IR3535® and Picaridin against Aedes aegypti. Parasitol Res 101, 169–177 (2007).